tirsdag den 5. marts 2013

Cyclos!

På 2. dagen startede vi morgnen med at spise pho (udtales far) til morgenmad, som er en nuddelsuppe som vietnameserne spiser på stort set alle tider af døgnet, men i hvert fald til morgenmad. Det var lidt mærkeligt at spise varm krydret suppe til morgenmad, men når det så er sagt så smagte det helt vildt godt.

Bagefter var vi ude og se præsidentens gamle palæ. Det blev oprindeligt bygget af fransmændende, men blev under krigen bombet og derefter bygget op igen i 1962, så det var relativt nyt. Bagefter var vi på et krigsmuseum, hvor man kunne se en masse billeder taget under krigen. Det var faktisk en virkelig interessant udstilling, med mange stærke billeder der gjorde et stort indtryk. Det er utroligt så meget mere man lærer ved at være ude og se tingene og opleve det på tæt hold. Jeg kan på ingen måde huske noget om Vietnamkrigen fra historietimerne, men efter idag kan jeg sagtens referere det meste af den hvis det var.

Så skulle vi tilbage til hotellet - og det foregik på cyclos! Man sidder i et sæde foran på en cykel også sidder der en gammel vietnamesisk mand bagved og cykler én rundt. Det var vildt at være midt trafikken på den måde, og man tænkte flere gange at nu måtte man da støde sammen med en knallert, men som sagt har de en fantastisk koordinationsevne, så det skete heldigvis ikke. Man fik oplevet byen på en helt anden måde, jeg lagde lige pludselig meget mere mærke til personerne på gaden. En mor der sad og legede med sit lille barn, den gamle dame der sad på trappestenen og røg cirut, kvinden med rishatten der stod og solgte frugt, de to gamle mænd der sad på jorden og spillede mahjong. Det var en meget speciel oplevelse.

Om eftermiddagen gik nogle af os ind på et stort marked - der var så meget at se og høre og dufte, og folk i boderne stod og prøvede konstant at få én til at købe noget hos dem. Vi fik også lært at man i den grad skal prutte om prisen hernede - og det er sjovt!

Imorgen tager vi videre til Mekong - jeg glæder mig allerede. De første par dage har været så spændende og jeg kan næsten ikke vente med at se hvad vi skal lave i morgen!

Rawrrawr1 kommentar:

  1. Fantastisk blog, søde Ditte. Du skriver så man næsten kan se, mærke og dufte alt hvad du oplever. Jeg bliver fast fan-gæst her de næste 3 måneder. Pas på dig!!! Knus Moster

    SvarSlet