fredag den 8. marts 2013

Mekon

Idag er vi lige kommet tilbage til Ho Chi Minh efter at have tilbragt 2 overnatninger hos en Vietnamesisk famile i Mekong. Deres hus mindede lidt om en lejrskole, med nogle store udendørs rum hvor der var placeret en masse senge med myggenet over og udenfor stod 3 langborde hvor vi spiste morgenmad og aftensmad sammen, som vi hjalp til med at lave. Huset ligger lige ned til en grumset flod, hvor der ligger lange smalle både i alle størrelser. Nogle af os gik en tur ned langs floden og hilste på beboerne og beundrede de mangemange papaya -og banantræer der stod tæt langs floden. Vi mødte en sød gammel dame der stod og solgte armbånd hun selv havde lavet. Det er lidt utroligt at man kan holde en forretning kørende herude midt i ingenting og så langt væk fra byen.

Det må være helt fantastisk for børn at vokse op herude. Vi hilste på to små drenge det sad, helt selv og padlede rundt i en båd på floden og plaskede med vand. Senere så vi en dreng der havde bygget den mest fantastiske hule af bananblade og vi havde slet ikke opdaget ham, hvis ikke det var fordi at han råbte hej til os. Børnene er meget nysgerrige når de ser os og vinker ofte til os og er meget søde.

Til frokost spiste vi elefantøre - hvilket er en hel stegt fisk som man deler og ruller ind i små forårsruller (fisken ser meget skræmmende ud!). Senere kom der en vietnamesisk mand ud med den længste og tykkeste pythonslange jeg nogensinde har set! Flere af pigerne og drengene var henne og holde den, og jeg tænkte at det skulle jeg da selvfølgelig også prøve - det der så bare skete var at ham manden der holdte den syntes at jeg skulle have en oplevelse udover det sædvanlige, så han viklede den meterlange og tunge python rundt om min hals og lagde dens hoved oven på mit - meget grænseoverskridende, men jeg fik taget det fedeste profilbillede!

Vi var også ude og se et sted hvor vi de lavede kokosslik og det smagte vildt godt! (Bare rolig, jeg har købt smagsprøver med hjem). Det er utroligt så meget de udnytter alting. De tomme skaller fra kokosnødderne bruges til brænde, ligesom de tomme risskaller - de genbruger generelt rigtig meget hernede og det kunne vi lære utroligt meget af.
Udover slik, lavede de også risvin, og det skulle vi selvfølgelig smage. Men det var ikke helt almindelig risvin. Der lå hele, syltede slanger nede i risvinen! Men det smagte bare ligesom snaps.

Udover det har jeg det godt. Jeg har oplevet meget mere end jeg beskriver her i min blog, men det er umuligt at få det hele med. Desuden tager jeg så ufatteligt mange billeder, så jeg håber jeg får mulighed for at lægge dem over på et usb stik når vi når Nha Trang.

Vi har allerede et rigtig godt sammenhold her, og spiller kort og leger Magrethe-skål og har det generelt vildt hyggeligt sammen. Det bliver de fedeste 3 måneder!2 kommentarer:

  1. Hej Ditte,det lyder VILDT fedt derover, nu skal du bare nyde det, k.h Eva

    SvarSlet
  2. Hej ditte
    Vi følger spændt med og er glad på dine vegne

    Niels

    SvarSlet