fredag den 17. maj 2013

Regn, filosofi, regn, strandtur og regn.

Tusind gange tillykke med fødselsdagen, Niels! Håber du havde en rigtig god dag, og blev godt fejret af alle dem derhjemme! Har købt en gave til dig som jeg er spændt på at se om du kan regne ud hvad skal bruges til, uden at jeg siger noget - den opgave får du når jeg kommer hjem. 

Vi kan nu efter godt to ugers ophold i Cambodja konstatere at de på visse områder minder meget om vietnameserne: når vi er ude og spise så kommer maden når den nu kommer, med de forsinkelser der nu måtte være, og rengøringsdamerne sidder ofte på vores værelser og ser tv, spiller på deres mobil, spiller fløjte osv. når de skal gøre rent. Så ikke så mange ændringer dér (det hurtige visum i lufthavnen var vist mere undtagelsen end reglen). Til gengæld så dytter de slet ikke ad hinanden på vejene, hvilket er utroligt dejligt! I Vietnam dytter de konstant af hinanden; de brugte de mere som en "pas på rundt om hjørnet for her kommer jeg" hver gang de skulle dreje ned af selv den mest ubefærdede vej i stedet for ar bruge det som en reel advarsel. Så det er skønt!

Sihanoukville er bl.a. kendt for sine syv strande, der alle ligger i tuctuc afstand. En dag valgte vi nogle stykker at tage hen til Otres Beach, hvor vi tilfældigvis fik lagt os et sted hvor de bl.a. havde "Happy Herb Pizza", "Super Happy Herb Pizza" og "Weed and Mushroom Shake". Man kan sige at vi måske havde fået et vist hint om hvad det var for et sted ved de tunge Bob Marley rytmer de spillede i baggrunden og det kæmpe skilt ude foran, hvor der stod "Joints 1.50 $", men vi kan tilsyneladende ikke tage et vink med en vognstang. Men det var en vildt hyggeligt dag, med masser af sol, lækkert hav og smuk solnedgang på første række - luksus! 
Dagen efter forsøgte vi at gentage succeen, men regnen stod pludselig ned i lårtykke stråler (okay, måske skulle vi have forstået hintet med de store, tunge , grå skyer der var på himlen. Igen, vi fatter ikke et vink med en vognstang). Så vi tog rimelig hurtigt hjem igen, for derefter at tage i biffen! At gå i biografen i Cambodja er ikke helt det samme som at gå i biografen derhjemme. Det foregår sådan at der er mange små rum, med alt mellem 2-7 store, dejlige flydestole i hvert rum, en fladskærm og en computer slået til. Så får man sit eget rum, afhængig af hvor mange man er, og så kan man ellers vælge mellem flere tusind downloadede film på computeren. Vi endte med at se Charlie og Chokoladefabrikken, og det var simpelthen så hyggeligt! Så næste gang det regner, ved vi godt hvad vi skal lave. 

Og det må siges at regne ret ofte hernede. Regnsæsonen starter i maj og det kan mærkes! Vi har haft de vildeste regnskyl, med dertilhørende lyn og buldrende torden. Jeg er ikke særligt bange for uvejr, men det hernede kan godt nogen gange virke lidt skræmmende, fordi det er så voldsomt. 

Undervisningen i filosofi er, efter min mening utroligt god. Som sagt har jeg aldrig været så stor fan af faget, men vores underviser Tville er rigtig god. Vi kigger på cases, diskuterer etik, har meget gruppearbejde, og så er hun bare rigtig god til at gøre det spændende og relevant for os. Hun interesserer sig også meget for os, og det var også hende der foreslog om vi ikke skulle have en oldgræsk togafest og tage ud og spise sammen og både hende og Bosse var med os i byen. Igår havde vi undervisning på stranden, hvor vi bl.a. skulle bygge etiske sandslotte og svare på quizzer. Vildt hyggeligt! 

Idag har vi arrangeret en bådtur, hvor dem der har dykkercertifikat kan komme ud og dykke og resten af os kan snorkle. Vi skal overnatte i bungalows på en lille ø, og så er vi tilbage på søndag. Jeg glæder mig rigtig meget til at komme ud og snorkle igen og så krydser vil ellers bare fingrer for at vejret holder så ikke vi laver en Booze Cruise pt. 2.

Ps den nye version af Blogger app'en irrirerer mig grænseløst, og selvom der nu er blevet rettet op på skriften, så er jeg denne gang ikke sikker på om billederne er i orden - men vi får at se! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar