mandag den 29. april 2013

Nattog til Sapa

Så ankom vi til Sapa efter en vild nat i nattog med vores capkupé, slik og masser af swaaag - oh yes, vi havde en fest! Det var sygt nok. Nu er vi så lige ankommet til vores hotel efter en times buskørsel, og har netop indtaget et lækkert morgenmåltid bestående af omelet, (godt!) brød og bananpandekage. OMNOMNOM.

Sapa er på mange måder en anderledes by i forhold til de andre vi har besøgt. For det første er det en meget mindre by og for det andet er omgivelserne helt enestående. Vores hotel er omgivet af en hvid tåge, som var vi på et kæmpe luftskib oppe i skyerne og i baggrunden kan man ane hvordan bjergtoppene kysser skyerne. Vi troede at vi havde nået toppen af skønhed da vi var på Halong Bay, men det er jo langtfra slut endnu. På vejen herop så vi hvordan trappeformede rismarker lå side om side op ad de stejle bjerge og hvordan de vietnamesiske damer kom gående i vejkanten i deres traditionelle farverige klædedragter med store, runde sølvøreringe i ørene og flettede kurve på ryggen. Der var grupper af børn, der ikke kan have været mere end 10 år, som fragtede mindre grupper af bøffler op af bjerget langs vejkanten og helt små børn som løb rundt og legede med hinanden mellem de små faldefærdige huse, som var deres hjem.

Temperaturen heroppe er meget mere behagelig end vi før har oplevet. Her er køligere, luften er meget mere frisk, og for første gang siden vi ankom kan vi nu sidde ganske normalt på en stol uden at sveden løber ned af ryggen på én i små dråber. Vi har nu kort sagt hvad der svarer til en god dansk sommer. Lækkert!

Senere tog vi en tur på markedet for at prutte om prisen med de sødeste gamle damer der sad i deres traditionelle klædedragt og syede og solgte alt lige fra armbånd, sengetæpper og nederdele til hatte, lykkefugle og øreringe. De er så søde og flotte i deres farvestrålende tøj og man kan ikke andet end at blive fascineret af deres udseende.

De næste par dage står på trekking i bjergene, hvilket jeg glæder mig vildt meget til. Vi fik en forsmag på det, da vi var ude og rapelle på vores Easy Rider, og selvom det var hårdt, så var der også noget enormt fedt ved at klatre gennem den jungleagtige skov. Og så er det ellers bare med at nyde det sidste af Vietnam inden vi smutter videre til Cambodja om en lille uges tid.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar